Pga. ökad ordervolym kan behandlingstiden ta lite längre tid. Vänligen var medveten om detta när du gör din beställning. Vi tackar för ditt tålamod.

Burkbolaget är ett tysk bolag med säte i Flensborg, Tyskland.

Ditt köp av varor görs här hos oss i Tyskland  vilket medför att alkoholskatt och moms är betalat i Tyskland.

Vilka är införselrekommendationerna inom EU?
Följande rekommendationer gäller per person:
10 liter starksprit
20 liter starkvin 
90 liter vin (120 flaskor)
110 liter öl (333 burkar=14 flak (24x0,33 liter)

Samköp:  Det är inte möjligt att köpa varor för andra hos Burkbolaget.com

OBS tänkt på att alkohol kan skada din hälsa

Får vem som helst handla hos er?
Du måste vara 20 år för att få handla hos oss. Ditt inköp ska endast vara för enskilt bruk och får inte säljas vidare. Det är endast den person som står uppgiven som mottagare av varorna som kan lösa ut dem, detta gäller oavsett vilken transportör man anlitar för sin leverans. Mottagaren måste vara minst 20 år och legitimera sig vid leveranstillfället.

Är det lagligt att handla alkohol på Internet? 
Ja, det är lagligt för privatpersoner att köpa alkohol i andra EU-medlemsländer och ta hjälp av ett oberoende fraktföretag för att transportera hem varorna.  

Rosengrensdomen gjorde det möjligt att privatimportera vin
Ett beslut i EG-domstolen 2007 har gjort det möjligt för konsumenter att privatimportera vin och sprit från andra EU-länder trots det alkoholmonopol som finns i Sverige. Beslutet gjorde det även möjligt för utlandsbaserade företag att hjälpa svenskar att importera vin utan inblandning från Systembolaget. Detta under förutsättning att man följer de försäljningsregler som gäller med ålderskontroll vid köp- och leveranstillfälle.

Domstolen ansåg att det svenska importförbudet av alkohol inte var förenligt med EU:s regler om fri rörlighet för varor. Den har kommit att kallas Rosengrensdomen, efter privatpersonen Klas Rosengren, som drev ärendet till EG-domstolen.

Alkoholskatt i samband med vinimport
Alkohol är en punktskattepliktig vara enligt det så kallade punktskattedirektivet. Huvudprincipen är enligt direktivet att punktskatt ska beskattas i konsumtionslandet. Detta betyder att även om vi på Burkbolaget.com betalar tysk alkoholskatt och moms, så måste du betala punktskatt och mervärdeskatt på alkoholen i det land du valt att importera till. Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med ditt lands tull och skattemyndighet för att ta reda på vad som gäller i det specifika landet samt hur man i de fall man betalar alkoholskatten i konsumtionslandet, återfår den tyske alkoholskatten.

Hur betalar jag alkoholskatten i Sverige?
För närmare information, kontakta gärna Skatteupplysningen på telefon 0771-567 567 eller via e-post på sfsk.ludvika@skatteverket.se.

Burkbolaget.com säljer endast "Fritt vårt lager". Det innebär att kunden själv måste anordna med transport för varorna via Hemboxen, Transaver, ABC Express eller något annat alternativ.

Adressen för upphämtning är:

Burkbolaget.com

BURKBOLAGET / E-Trading Flensburg GmbH
Industrieweg 30
24955 Harrislee
Tyskland