Pga. ökad ordervolym kan behandlingstiden ta lite längre tid. Vänligen var medveten om detta när du gör din beställning. Vi tackar för ditt tålamod.
Cointreau Original 40% 1L Expand

Cointreau Original 40% 1L

Ny

99+ produkter i lager

345 SEK

inkl.

290 SEK per Liter

Cointreau är ingen sedvanlig citruslikör, utan en något speciell sådan. Dess säregna bittra och eldiga sötma kan härledas dels till apelsinerna från producentens egna odlingar på Haiti, men även till de apelsiner som skördas omogna i Spanien och Brasilien. Det speciella är att man inte endast använder apelsinernas skal vid smaksättningen, utan även aromen från blommor och blad. Frukterna väljs för hand och det för hand avlägsnade skalet utsätts för olika behandlingar, vissa delar torkas andra används färska.

Namnet Cointreau kommer från de båda bröderna som är upphovsmännen till likören. De startade sitt första destilleri 1849 och framgångarna ledde till att de, efter att bestämt sig för att ta fram en något kontroversiell likör, så småningom fick fram den Cointreau vi idag hittar på Systembolagets hyllor.

Receptet är en välbevarad familjehemlighet, vilket man kan förstå då Cointreau är en världens mest kända likörer och går att finna i närmare 130 länder. Antalet drinkar som baseras på denna likör är idag omfattande, missa inte att utforska detta utbud.

CN code2208
Volume1
Alcohol40
Förpackningsenhet1

Write a review

Cointreau Original 40% 1L

Cointreau Original 40% 1L

Några passande drinkrecept på Cointreau: Plymouth CosmopolitanCosmopolitanBarhängB-52Absolut Apeach RubyAbsolut 2002SidecarSingapore SlingBlue MoonMargaritaOrgasmMai Tai