Pga. ökad ordervolym kan behandlingstiden ta lite längre tid. Vänligen var medveten om detta när du gör din beställning. Vi tackar för ditt tålamod.
Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L Expand

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L

Ny

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L

Mer detaljer

50 produkter i lager

319 SEK

inkl.

213 SEK per Liter

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L

Bacardi Superior är enligt många något av romens rom och idag är Bacardi världens största spritproducent. Till typen är Bacardi Superior en torr, mjuk och ljus rom, vilket gör den perfekt till drinkar. En klassiker är den kubanska cocktailen Mojito; mixa med krossad is, limejuice och muddla mynta.

Företaget bakom Bacardi grundades år 1882 av don Facundo Macardi Masso i Santiage de Cuba. På den tiden var rom något av en fattigmans dryck, men Facundo ville förändra detta och experimenterade för att försöka förfina framställningsprocessen. Han och hans bror Jose kom fram till att det var möjligt att med diverse tekniker filtrera romen genom kol och därmed förfina produkten avsevärt. Världens första rena rom var därmed producerad.

Bacardis framväxt påverkades därefter av de oroligheter som uppstod på Kuba, och som ett resultat av detta även drinkarna Cuba Libre och Daiquiri. När Kuba blev självständigt 1902 så växte företaget snabbt och expansivt. Destillerier startades i olika delar av världen. Under 70-talet fortsatte expansionen och fabriker anlades i bland annat Spanien och Panama. Huvudkontoret förlades till Bahamas, då den kubanska revolutionen 1959 ledde till att familjen Bacardi tvingats fly från Kuba.

I dagsläget är Bacardi ett internationell storföretag med en räckvidd över jordens alla hörn. Utbudet av produkter har breddats och idag finns Bacardi Superior i ett digert antal smaksatta varianter, allt för att förenkla för den som vill mixa drinkar. I Sverige hittar vi följande: Bacardi LimónBacardi RazzBacardi Apple och Bacardi Grand Melón. Förutom detta finns även en familj av ready-to-drinks, eller blanddrycker, under begreppet Bacardi Breezer.

CN code2208
Volume1,5
Alcohol37,5

Write a review

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L

Bacardi Carta Blanca 37,5% vol. 1.5L