Pga. ökad ordervolym kan behandlingstiden ta lite längre tid. Vänligen var medveten om detta när du gör din beställning. Vi tackar för ditt tålamod.
Kampanj!
Finlandia Vodka 40% vol. 1L Expand

Finlandia Vodka 40% vol. 1L

Ny

99+ produkter i lager

192 SEK

inkl.

202 SEK inkl.

-11 SEK

192 SEK per Liter

Finlandia Vodka 40% vol. 1L

Finlandia Vodka är en finsk vodka som produceras av Altia destilleriet i Ilmajoki. Finlandia är idag det spritmärke som utomstående främst förknippar med Finland. Lanseringen av Finlandia Vodka skedde i Skandinavien 1970 och året därpå i USA. Sedan dess har varumärket stärkts kraftigt och idag är Finlandia det spritmärke som växer snabbast. Faktum är att det är den mest importerade vodkan i Ryssland. Summa summarum är Finlandia idag den sjätte största premium-vodkan.

Till smak, doft och produktionsmetodik är Finlandia snarlik konkurrenten Koskenkorva. Den förstnämnde är dock aningens torrare och har inte heller socker tillsatt, till skillnad mot den sistnämnde. Faktum är att de enda ingredienserna i produkten är det rena glaciärvattnet och vetet som skördas efter den ljusa finska sommaren. Glaciärvattnet är naturligt filtrerat genom den 10 000 år gamla glaciärmoränen.

Ursprungsflaskan för produkten designades av den finske designern och skulptören Tapio Wirkkala. Denna flaska ersattes dock år 2000 i samband med en redesign av varumärket och dess produkter. Finlandia är även känt för att de övertog Smirnoffs produktplacering i Bondfilmerna.

Finlandia var relativt tidigt med på trenden med smaksatt vodka, när man 1994 lanserade Finlandia Cranberry. Sedan dess har sortimentet med smaksatta versioner utökats och på Systembolaget hittar ni nu även Finlandia Lime. På den internationella marknaden kan dock även Finlandia Redberry, Finlandia Mango, Finlandia Grapefruit och Finlandia Tangerine återfinnas.

CN code2208
Volume1
Alcohol40

Write a review

Finlandia Vodka 40% vol. 1L

Finlandia Vodka 40% vol. 1L

Finlandia Vodka 40% vol. 1L

Några passande drinkrecept på Finlandia Vodka: Absolut PassionAbsolut Pears BreezeApple Cosmopolitan,Absolut SecretaryVanillatiniRuby Gimlet,MotherfuckerSouth SideVirgin MarySaffran/kanel,Apple MartiniMzungu